Varkenshouderij

Achtergrond 2113 x bekeken 4 reacties

Slachterijen volgen Vion

Alle slachterijen hebben hun notering deze week met 6 cent verhoogd. Ze volgen daarmee Vion dat afgelopen maandag zijn notering ook met 6 cent verhoogde.

De verwachting is dat de notering in Duitsland nog met maximaal 2 cent zal stijgen en dat daarna de prijzen voorlopig stabiel blijven. De komende weken doen veel slachterijen het wat rustiger aan en zullen ze minder slachten in verband met de vakanties. Ook vleesverwerkers vragen minder vlees in verband met de vakanties.

De Teleporc-veiling leverde een 4 cent hogere prijs op dan vorige week. Van de 3.318 dieren die werden aangeboden werden er slechts 2.598 verkocht. Dit omdat de vraagprijs niet werd gehaald.

Prognose: lichte stijging.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Van wie is die verwachting van plus 2 ????? Zonder bron vermelding een waardeloze kreet of hij is van iemand die er belang bij heeft. Een echt onafhankelijk blad vermeld de bron dan kan iedereen de verwachting stijging op waarde inschatten. Voor het overige geld :wiens brood met eet, wiens woord men spreekt.

 • slutter

  Goed gezien,Willem.

 • Richard uit de grensstreek

  Varkens groeien niet deze week dus vrijdag +10 leuk zo'n aannamens .

 • AP te P

  'Slachterijen volgen Vion' is misschien die waarheid, maar niet het nieuws !
  Ik dacht dat vrijdag (3 dagen eerder) de Beursprijs uitkwam met verwachtingsprijs +6 als 1e NL-prijs, je kunt dan ook stellen, dat Vion de Beursprijs gevolgd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.