Varkenshouderij

Achtergrond 857 x bekeken 3 reacties

Export biggen loopt iets beter

Buitenlandse vleesvarkenshouders beginnen opeens te beseffen dat zij de boot gaan missen als zij nu geen biggen opleggen.

Begin deze week hadden zij totaal nog geen interesse voor de dieren. Zij hadden hun verliezen van de eerste helft dit jaar nog in hun achterhoofd en wilden dat niet nog eens meemaken. Door de betere stemming op de afzetmarkt voor vleesvarkens is hert humeur van de houders van de dieren ook ineens verbeterd. Gisteren bestelden zij ineens meer biggen en wilden door ook nog meer voor betalen. De prijzen varieerden van 43 tot 49 euro per stuk franco exportplaats.

Nederlandse vleesvarkenshouders laten zich de kop nog niet gek maken. Zij bieden nog niet meer geld voor biggen binnen de vaste koppelingen met vermeerderaars. De DPP-notering blijft deze week zodoende nog onveranderd op 37 euro per big. Als de varkensprijzen volgende week verder stijgen, zoals diverse varkenshouders nu verwachten, zal ook de Nederlandse biggenprijs binnenkort stijgen.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • fjam

    Wat heb jij toch met die fokkers ?.

  • fjam

    je laat ook geen kans onbenut huh.

  • wimpy

    t is gewoon de realiteit

Of registreer je om te kunnen reageren.