Varkenshouderij

Achtergrond 917 x bekeken 1 reactie

Duitse handelsprijs varkens omlaag

Duitse varkenshandelaren verenigd in het Verband Deutscher Viehvermarkter (VDV) verlagen hun verwachtingsprijs voor varkens donderdag met 2 cent naar €1,66 per kilo geslacht gewicht af boerderij exclusief btw.

Die prijs geldt tot en met volgende week woensdag.

Het is de tweede week dat de VDV een verwachtingsprijs voor vleesvarkens publiceert. De Duitse organisatie van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Nord-West Deutschland (ISN) heeft vraagtekens bij deze notering. Die moet volgens de VDV voor meer transparantie in de Duitse varkensmarkt zorgen. Volgens een analyse van de ISN lag de VDV-notering voor slachtzeugen lag in de afgelopen maanden regelmatig 18 tot 19 cent per kilo lager dan de werkelijke uitbetaalde zeugenprijs. "Dat flinke opbrengstverschil leidt niet tot meer transparantie voor varkenshouders", meldt de ISN op haar website.

De VDV corrigeerde haar verwachtingsprijs voor slachtzeugen vorige week met 11 cent naar €1,28 per kilo af boerderij. Voor de komende zeven dagen noteert zij dezelfde prijs.

Eén reactie

  • varkenshouder1

    Dit is natuurlijk een handelaren prijs. Zijn die handelaren met deze prijs gekomen om hun eigen broekzak gevuld te krijgen of om hun klanten een boterham te laten verdienen. Dat laatste niet lijkt het op.

Of registreer je om te kunnen reageren.