Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Truck met biggen kantelt op Chinese snelweg

Een gekantelde truck met biggen zorgde onlangs voor de nodige overlast op een Chinese snelweg. Een kleine tweehonderd biggen wisten bij het verkeersongeval te ontsnappen.

De dieren renden de snelweg over en vluchtten het struikgewas in. Toegesnelde politieagenten en automobilisten wisten de biggen stuk voor stuk weer terug te vinden en in veiligheid te brengen. Na enig oponthoud werd het biggentransport weer in gang gezet. Onder politie-escorte vervolgde de chauffeur van de overvolle truck zijn weg.

In een filmpje op www.zie.nl is te zien hoe de ontsnapte biggen worden gevangen.

Laatste reacties

 • agropak

  Zo datis nog eens NIEUWS hebben jullie bij de boerderij niets beters te doen?

 • Mels

  Nee dus.Of zal er geen beter nieuws zijn? Oja het is om de PvdD naar China te lokken.....

 • braakman.tap1

  Is alleen al mooi om die Thieme te laten zien hoe het transport er aan de andere kant van de wereld uit ziet. Moeten die mensen ook elke 5 jaar verplicht in de schoolbank voor cursus Veetransport en Omgang Dieren? :)

 • Mels

  Ben bang van niet.....

 • frans1

  Ja zo kun je zien dat het ergens anders in de wereld er anders aan toe gaat ,overigens mogen wij hier in Nederland vanaf 2015 allen nog maar dichte auto bestellen als het aan de dierenbescherming en aan Berdex ligt ,die zijn veebakken het kan niet anders maar ook in China laat bouwen .

 • miniplaat

  Oke, er zitten serieus 188 biggen in dat wagentje met kisten erop? Ik lach me dood haha. Hier in Nederland zou je als crimineel worden bestempeld als je zo de weg op zou gaan. Toont maar weer eens aan hoe krom het is qua regelgeving. Over zoveel tijd importeren wij vlees uit China zodat we hier geen boeren meer hebben, dan maakt het zeker niks meer uit hoe de beesten verzorgd worden...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.