Varkenshouderij

Achtergrond 708 x bekeken

Handel in bijproducten is tam

Veel handelsactiviteit is er deze week niet, nu boeren veel te doen hebben op het land. Groeizaam maar wisselvallig weer werkt het in de hand.

Nadat eind mei de eerste snede van de weiden kon worden gehaald is het eind volgende week tijd voor nieuwe maai-actie. Als het zomerse weer aanhoudt, met niet al te veel regen, kan er nog aardig wat goedgemaakt worden van de achterstand die in de ruwvoervoorziening is opgelopen vanwege het koude voorjaar.

Veel prijswijzigingen zijn er deze week niet. Bierbostel is de vorige week al 10 cent per procent drogestof goedkoper geworden, de prijs blijft onder druk staan. Stro neigt naar lichte prijsdaling. Weidehooi van de nieuwe oogst is goedkoper dan het oude hooi en doet nu voor grote balen circa 160 euro per ton. Ingekuilde snijmaïs lijkt iets duurder te worden, maar er is nog weinig handel, doordat zowel inkopers als aanbieders afwachten.

Van de aardappelbijproducten zal de komende tijd het aanbod zienderogen minder worden. Voeraardappelen zijn vrijwel niet meer te krijgen. Snippers gaan schaars worden, doordat de verwerkende industrie de productie op een laag pitje zet in de eindfase van een seizoen met allengs schaarser beschikbare grondstof. Na de overgang op de nieuwe oogst is de reststroom vanuit deze industrie altijd klein.

Prognose: iets prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.