Varkenshouderij

Achtergrond 960 x bekeken

Biggenafzet loopt vriendelijker

De stijging van de Vion-varkensprijs met 9 cent per kilo in de afgelopen twee weken loopt de afzet van biggen ook wat vriendelijker.

Binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders in binnen- en buitenland zijn de dieren goed te plaatsen. Desondanks stijgen de prijzen van biggen nog niet. De DPP-notering blijft deze week onveranderd op 37 euro per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders houdt zijn prijs ook gelijk op 41 euro. Alleen de beurs verhoogt zijn notering met 50 cent naar €31,50.

De verkoop van losse koppels biggen, vooral die met beertjes erin, gaat nog wat moeizamer omdat vleesvarkenshouders nog 20 cent per kilo tekort komen voor hun afgeleverde vleesvarkens. Die biggen moeten handelaren met verlies verkopen. Voor export noteren biggen 42 tot 50 euro per stuk. De biggennoteringen blijven de komende weken naar verwachting onveranderd. Vleesvarkenshouders willen eerst uit hun verliezen komen, willen zij meer gaan betalen.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.