Varkenshouderij

Achtergrond 2540 x bekeken 5 reacties

Afzet biggen trekt niet verder aan

Het leek er begin deze week op dat de varkensprijzen verder aan zouden trekken. Van die goede stemming is halverwege deze week weinig meer over.

De verkoop van varkensvlees loopt niet goed door. Zodoende trappen slachterijen op de rem met hun aantal slachtingen. Het is dus nog maar afwachten of de Duitse varkensprijs eind deze week stijgt. De voerwinst van  vleesvarkenshouders van DLV Intensief Advies viel in mei tegen met 55 euro per vleesvarken. Dat is een daling met 15 procent ten opzichte van mei 2012.  Door de omslag van de stemming op de varkensmarkt, trekt de verkoop van biggen ook niet verder aan. Buitenlandse vleesvarkenshouders laten hun stallen liever even leeg staan en kopen minder biggen. De afgelopen weken zijn nog veel stallen gevuld met biggen, omdat de stemming toen beter was. De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs deze week gelijk op 37 euro per stuk. Dat is nog 2 euro meer dan een jaar geleden. Voor export leveren biggen 43 tot 50 euro franco exportplaats op.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • fjam

  oei,das lekker.

 • vikkens

  Varkens gaan minimum 5cent duren want er zijn er gene!
  Teleporc niet gezien, staat op 1.79 en Nordwest op 1.68
  Normaal 3 verschil is1.79-0.03=1.76, dus moet prijs as vrijdag min 8cent gaan duren!!
  Vraag veel groter dan aanbod!!

 • brabantsduitserke

  wanne kletskoek bij ons zijn de biggen niet aan te slepen heb terug geladen van 30 naar 22 kilo de mesters klagen als ik ze een week probeer vooruit te schuiven

 • Biggemans

  brabantsduitserke @ inderdaad wanne kletskoek van 30 (??) naar 22 kilo

 • petit

  het wordt zomer, het overaanbod aan biggen komt nog!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.