Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkensprijzen stijgen nog niet

Alle slachterijen houden hun varkensprijs deze week onveranderd. Van Rooi Meat noteert daarmee €1,51 per kilo geslacht gewicht. Dat is 9 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Een stijging van de varkensprijzen is volgende week nog niet te verwachten, tenzij er ineens een forse omslag van het weer komt. Het aanbod van vleesvarkens is deze week groot met vier slachtdagen. Daardoor schuiven sommige slachterijen al dieren door naar volgende week. Dan hebben varkensvleesbedrijven in Nederland en Noord-Duitsland weer een volle slachtweek. In Zuid-Duitsland zijn slachterijen volgende week donderdag daarentegen gesloten in verband met de viering van Sacramentsdag. Daardoor hebben zij minder dieren nodig dan in een week zonder feestdag.

De afzet van varkensvlees viel tegen voor Pinksteren. De opbrengst van varkensnekken stond fors onder druk, terwijl varkenshammen maar nauwelijks meer opleverden. Het hele varkenskarkas ging daardoor moeizaam prijshoudend van de hand.

Laatste reacties

  • fjam

    tsss ...

  • fjam

    kletsverhaal varkens werden zeer goed opgenomen deze week doe je huiswerk.

  • varkenshouder1

    De varkens worden hoofdzakelijk in midden, oost en Noord Duitsland geslacht dus die sacramentsdag zal weinig invloed hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.