Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Van Rooi Meat houdt varkensprijs gelijk

Van Rooi Meat houdt zijn varkensprijs voor deze week gelijk op €1,51 per kilo geslacht gewicht. Dat is 8 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Van de optimistische stemming op de varkensvleesmarkt van vorige week vrijdag is weinig meer over. De voorspellingen voor het weer bieden op korte termijn weinig goeds. De temperaturen blijven te laag voor de barbecue.

Het aanbod van vleesvarkens is niet erg ruim voor de slachtcapaciteit, maar wel voldoende voor de vraag naar varkensvlees. Slachterijen in Zuid-Duitsland hebben donderdag een vrije dag (Sacramentsdag), waardoor zij minder dieren nodig hebben.

Sommige varkenshouders rekenden op een kleine prijsstijging en hebben hun dieren vastgehouden. Zij komen bedrogen uit en zullen hun vleesvarkens versneld afstoten. Dat kan volgende week nog tot een groter aanbod leiden. Binnen niet al te lange tijd neemt de aanvoer van vleesvarkens wel af. Als de consumptie niet harder daalt, kan de varkensprijs stijgen.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Er is een overaanbod aan varkens...
  En weinig vleesconsumptie. Hoe zouden de prijzen kunnen stijgen?

 • fjam

  biggen nemen alvast een voorschot op evt. stijgen.en blijven alvast gelijk owow.kennen ze volgende week gelijk 1 euro stijgen als wij een centje erbij krijgen,hebben deze farce al te vaak meegemaakt laatste jaren nvv we hebben het door.leg ze zelf maar op.

 • fjam

  ajuu paraplu

Of registreer je om te kunnen reageren.