Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs met 4 cent

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies verlaagt zijn varkensprijs voor deze week nog eens met 4 cent naar €1,60 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Daarmee komt zijn totale prijsdaling is de afgelopen twee weken uit op 10 cent per kilo.

Vorige week daalde de Tönnies-notering ook al met 6 cent per kilo. Door het ontbreken van een slachtdag (Hemelvaart) is het aanbod van vleesvarkens voor komende week te groot voor de vraag ernaar. Varkensvlees levert niet minder geld op. Dat is een lichtpunt. Misschien komt de prijsdaling daarmee ten einde. Duitse slachterijen willen hun marges nog verbeteren door de verlaging van hun inkoopprijzen voor vleesvarkens. Zij kunnen dat doen door de grote aanvoer van vleesvarkens.

Laatste reacties

 • kenner

  Verliezen enorm bij producent

 • niet

  ja dat is het makkelijkst he om het bij de inkoop weg te halen alle varkensboeren zijn versplinterd. De retail doet gezamelijk inkoop dus er valt daar veel te verdienen denk dat we de varkens hier in nederland ook maar eens op een bult moeten doen en dan kan een slachterij daar kopen voor mimimaal de kostprijs!!! Maar ja hoe krijg je iedereen mee??? De nood is nog steeds niet hoog genoeg!!! Andere optie, zwaar actie voeren en niet van dat benauwde dat helpt niet!!!

 • pff

  Actie voeren ? Je kan toch niemand verplichten de varkens aan te kopen om er aan te verliezen ? Minder produceren,da kan helpen ! Maar ja, daar wringt het schoentje,ipv te minderen heb ik de indruk dat het aantal zeugen nog stijgt samen met het produktiegetal !

 • Joseph,de man

  dit hebben wij allemaal te danken aan de rabo bank,steeds meer varkens koeien kippen etc en steeds minder opbrengst.
  ze ruimen echt alle boeren op.

 • Richard uit de grensstreek

  Volgens mij komt het gewoon dat de kostprijs hier hoger ligt als ergens anders.

 • kalkar

  Altijd al gezegd, biggen ieder voorjaar weer veel te duur. 60 euro voor een big slaat helemaal nergens meer op. Nvv verlaagde vorige week maar 2 euro, terwijl 5 euro minimaal op zijn plaats was. Biggen worden structueel te hoog gehouden door een aantal partijen, dat is de laatste jaren wel duidelijk. Geen ene mester kan nog zijn rekeningen betalen, vooral door de dure biggen en in mindere mate, het ook veel te hoge prijsniveau van het voer.

 • a.van.hoof1

  melkertje1; Je wilt dus geld gaan claimen bij de relaties waar je producten van betrekt. Biggen zijn helemaal niet te duur. dit is gewoon de kostprijs. Evenmin is het voer te duur. ook een akkerbouwer mag van mij € 2000 hebben voor een hectare graan. Alle partijen hebben deze prijs gewoon nodig. Alleen wij ontvangen een veel te lage prijs voor onze vleesvarkens. Omdat de Retail geen fatsoenlijke prijs wil betalen voor het vlees. Op dit moment trouwens evenmin voor de eieren. Ze weten dat er toch meer dan voldoende aanbod is en gaan gewoon achterover liggen en wachten af wie als eerste op de knieën gaat voor veel te weinig geld.. Ook de trammelant bij Vion versterkt dat nog eens. Als die omvalt is de ramp niet te overzien. Voor tienduizenden vleesvarkens in de week moeten een ander afzetkanaal gevonden worden. En dat lukt wel maar vraag dan niet voor welke prijs. Laat staan de ellende voor de partijen die nog geld tegoed hebben.
  Het voer krijg je in ieder geval niet voor minder. Dus rest de fokker nog waar je geld wilt lenen dat hij ook niet kan missen. Uiteraard zakt de biggenprijs nu met enkele euro's maar ik blijf erbij dat de vleesprijs gewoon 50 eurocent te laag is. Dus vestig daar je aandacht maar op.

 • varkenshouder1

  Ben het met a.van.hoof1 eens. Men wil niet betalen en dan gaan de klappen aan de verkeerde kant vallen.

 • brabantsduitserke

  melkertje 1 waarom ga jij dan geen zeugen houden maak je bedrijf gesloten en kijk dan wat er op je bankrekening staat dan praat je wel anders.

 • kalkar

  Helaas voor jullie ben ik er van overtuigd dat de biggen- en voerprijs kunstmatig te hoog worden gehouden. Fokkers willen altijd maar weer meer toeslag, terwijl de kwaliteit gewoon matig is. N.v.v toeslag was met 4 euro verlaagd en binnen notime stond de handelaar weer te schreeuwen dat de toeslagen weer met 4 euro omhoog moesten, anders liep de fokker weg, enz. De uitgelekte mail van Duteweerd is iedereen blijkbaar alweer vergeten.Voer idem dito, wat daar allemaal niet blijft hangen aan, overbodige voorlichters die niks toevoegen, feestjes en vergaderingen, open dagen waar hele batterijen voorlichters lopen, enz. Maar goed, we zullen wel zien waar dit bloedbad eindigd.

 • c.putten

  we maken er gewoon te veel,als de prijs 50 cent hoger zou zijn was iedereen nu aan het bouwen,er moeten er helaas nog eens flink wat ophouden en dat bereik je alleen maar met lage prijzen,zo zit een boer nou eemaal inmekaar en dat heeft niks met banken te maken,die willen alleen aan jouw verdienen,wat jij met dat geld doet zal hun een worst wezen als je de rente maar betaalt en daar is niks mis mee.

 • De Toekomst

  Volledig met c.putten1 eens!!!!!!!!!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.