Varkenshouderij

Achtergrond 1436 x bekeken 5 reacties

Daling biggenprijzen grotendeels voorbij

De daling van de biggenprijzen is voor een groot deel achter de rug. Deze week zakken de noteringen nog met 2 euro per stuk.

Daarmee komt de DPP-notering op 37 euro per big. Volgende week zullen de prijzen niet veel meer dalen. Het prijsniveau van biggen is zo laag, dat binnen- en buitenlandse vleesvarkenshouders weer interesse tonen voor de dieren. Voor export naar het buitenland daalt de opbrengst deze week al niet verder. Kleine koppels brengen franco exportplaats rond 40 euro per stuk op en grote koppels rond 45 en 46 euro per big.

De biggenprijzen daalden in de afgelopen zeven weken tussen €10,50 en €13,00 per stuk. Vorig jaar bleef de prijsval in deze periode beperkt tot 7 euro per stuk.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • kalkar

  Worden de biggenprijzen zoals gewoonlijk weer omhoog gepraat? De praktijk zegt dat er totaal geen animo is onder de mesters om biggen te kopen. Zakken dus die handel.

 • fjam

  je verbaast je toch iedere keer over die sterke fokkers lobby,moeten ze misschien zelf maar op gaan leggen is toch zo lekker winstgevend.

 • fjam

  Derk Klein lul die vleesvarkens prijs maar eens omhoog dan komt die biggenprijs vanzelf wel.staat toch niet toevallig op de loonlijst van nvv wel?

 • John*

  zoveel biggen hangen er niet boven de markt!

 • varkenshouder1

  Als de rendementen op vleesvarkens houden in de EU niet stijgen is de daling niet ten einde of de voerprijs moet fors onderuit gaan !!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.