Varkenshouderij

Achtergrond 1156 x bekeken 1 reactie

DPP-biggenprijs moeizaam gelijk

De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs voor deze week met moeite overeind op €49,00 per stuk.

De beurs en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders verlagen hun noteringen met €0,50 naar respectievelijk €44,00 en €52,00 per big. De export van Nederlandse dieren begint weer op gang te komen, maar dan wel tegen veel lagere prijzen dan enkele weken geleden. Geleverd op de exportplaats leveren biggen deze week €52 tot €55 per stuk voor het buitenland op.

Door het uitblijven van een forse prijsverhoging van vleesvarkens, zijn houders van deze dieren terughoudend met het opleggen van in hun ogen te dure biggen. De landelijke richtprijs ligt op €43,44 per big. De stijgingen van de varkensprijzen van Vion en Van Rooi Meat met respectievelijk 1 en 2 cent per kilo in de afgelopen twee weken zet geen zoden aan de dijk. Varkensvlees levert, ondanks deze verhogingen, geen cent per kilo meer op. Een hogere opbrengst is nodig om de biggenprijs op niveau te houden.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • wimpy

    nvv zet andere noteringen dus niet klem door op vrijdagmiddag te noteren voor de volgende week zoals de 'heren'' mesters beweren, dpp blijft gelijk nvv -0.50

Of registreer je om te kunnen reageren.