Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Weerstand tegen toeslag biggenprijs

De afzet van biggen loopt moeizaam. Door het uitblijven van een prijsstijging van vleesvarkens zijn de varkenshouders terughoudend met het opleggen van biggen.

Bovendien willen zij minder geld betalen voor de biggen die zij wel opleggen.

De toeslagen op de biggenprijzen zijn dit jaar toch weer opgelopen, ondanks allerlei correcties begin dit jaar. Varkenshouders hadden verwacht dat de opbrengst van hun dieren rond deze tijd zou stijgen als gevolg van Pasen en een krapper aanbod. Dat is nog niet klein genoeg om een prijsstijging te forceren. In Duitsland, Spanje en Denemarken, de belangrijkste productielanden in Europa, was het aanbod in het eerste kwartaal zelfs 1,4 tot 1,6 procent groter dan in dezelfde periode vorig jaar. De komende maanden zal die aanvoer wel sterk dalen. Dat zou een prijsstijging van varkens kunnen opleveren. Zolang dat niet het geval is, stijgen de biggenprijzen zeker niet. De DPP-notering blijft deze week 49 euro per stuk.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • wimpy

    Hoezo afzet van biggen loopt moeizaam?? er wordt getrokken aan de biggen en de toeslagen lopen nog steeds op of is het de handel die de zaak opdrijft om aan voldoende biggen te komen

  • brabantsduitserke

    ik ze niet aangesleept krijggen moeten zelf partijen afzeggen. kortom derk schrijft weer grote klets.ik krijg sterk het gevoel dat derk gedicteerd wordt. dit wordt iedere keer weer bevestigt in zijn manier van schrijven over de markt. of het nu gaat over vleesvarkens biggen of wat dan ook

Of registreer je om te kunnen reageren.