Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Van Rooi Meat verhoogt varkensprijs als enige

Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 1 cent naar €1,59 per kilo geslacht gewicht. Daarmee wijkt het bedrijf af van de prijszetting bij andere Nederlandse en Duitse varkensvleesbedrijven. Die houden hun uitbetaling voor vleesvarkens deze week allemaal gelijk.

Handelaren zeggen dat de vraag naar vleesvarkens in Duitsland voor volgende week goed is, ondanks het ontbreken van een slachtdag vanwege Pasen. Nederlandse slachterijen zeggen dat zij ruim voldoende dieren aan de slachthaken krijgen voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat vlees levert voor Pasen niet meer geld op dan in de afgelopen weken. Slachterijen klagen over verliezen. Desondanks verhoogt Van Rooi Meat zijn notering.

Prognose: de prijs stijgt.

Laatste reacties

  • harley

    Maar verhoogt de beren korting met een euro

  • boerkebrabant

    en lag volgens mij ook te laag tov vion de laatste maanden

Of registreer je om te kunnen reageren.