Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Paasafzet varkensvlees valt tegen

De afzet van varkensvlees valt tegen vlak voor Pasen. Dat is zelden het geval, normaal gesproken eten consumenten meer vlees met Pasen. Door de slechte economische omstandigheden trappen zij duidelijk op de rem met hun uitgaven aan vlees.

Supermarkten verkopen nog wel redelijke hoeveelheden, maar de verwerkende industrie heeft veel minder varkensvlees nodig. De opbrengst van varkenshammen, -nekken en -schouders staat daardoor onder druk.

Door de tegenvallende vleesafzet zou de varkensprijs iets omlaag moeten. Vion houdt zijn notering desondanks onveranderd op €1,68 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Het bedrijf volgt daarmee zijn Duitse concurrenten, die afgelopen vrijdag ook gelijk noteerden.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

  • Gebr.hendrikx

    Pasen heeft de naam maar pinksteren de faam

  • wikkerink

    Vroege pasen betekend dat er niet of nauwelijk gegrild ( BBQ ) wordt. Hopelijk stijgen temparaturen snel.

Of registreer je om te kunnen reageren.