Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Geen beweging in Duitse varkensmarkt

Ondanks een krap aanbod en een goede vraag naar vleesvarkens, betalen Duitse slachterijen vlak voor Pasen niet meer geld voor de dieren.

Op de Duitse veiling Teleporc bleef de opbrengstprijs voor de 1.810 aangevoerde dieren gisteren met €1,72 per kilo onveranderd ten opzichte van vorige week woensdag. Duitse slachterijen zullen hun varkensprijzen komende vrijdag dus hoogstwaarschijnlijk ook niet verhogen.

De afzet van varkensvlees loopt qua hoeveelheden wel goed voor Pasen. De opbrengst valt tegen. Supermarkten zijn niet bereid om meer geld te bieden. Zij stunten liever met varkensvlees om klanten te trekken, dan dat zij er een kostendekkende prijs voor betalen. Voor vleesvarkenshouders is dat een hard gelag.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • John*

    laat ze die voorraden er nu ma rap doorheen jagen voor stuntprijzen dan kan eindelijk de prijs omhoog

  • KUUS

    WILLEM

    Je word als (vlees)varkenshouder toch van alle kanten bedonderd.Zijn het niet de speculanten op de granenmarkt die het voer duur maken,slachterijen die prijsafspraken maken want ze zeiden 6 weken geleden al dat de prijs tot pasen het zelfde zou blijven. Dan heb ik ook nog vraagtekens bij de totstandkoming van de biggenprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.