Varkenshouderij

Achtergrond 947 x bekeken 4 reacties

EU verwacht hogere productie varkensvlees in 2014

De Europese productie van varkensvlees zal in 2014 weer stijgen. Dit jaar daalt die nog met 2 procent ten opzichte van vorig jaar naar 22,15 miljoen ton karkasgewicht. Volgend jaar zou die productie weer stijgen naar 22,34 miljoen ton exclusief Kroatië of 22,43 miljoen ton inclusief dat land. Dat verwacht de Europese Commissie.

De stijging van de Europese productie is volgend jaar een gevolg van een verwachte aantrekkende vraag naar varkensvlees in alle lidstaten. De Europese Commissie schat in dat de afzet dan ten opzichte van dit jaar stijgt met 3 procent naar 20,35 miljoen ton exclusief Kroatië of 20,49 miljoen ton inclusief dat land.

De Europese export van varkensvlees stijgt volgend jaar ten opzichte van dit jaar naar verwachting met bijna 7 procent naar 2,01 miljoen ton. Daarbij is Kroatië nog meegerekend als exportland. Bij het meetellen van dat land bij de EU, blijft de stijging van de uitvoer beperkt tot ruim 4 procent naar 1,96 miljoen ton.

Europa importeert volgend jaar naar schatting 17.000 ton varkensvlees zonder Kroatië of 15.000 ton inclusief dat land. Dit jaar ligt die import volgens verwachting op 16.000 ton.

Laatste reacties

 • Richard uit de grensstreek

  Wat een onzin?

 • kenner

  wat een site hier , gedacht aan een naamsverandering ?

 • John*

  De marges op t produceren van varkens zullen toch eerst moeten verbeteren wil de productie stijgen. ma as je leest dat de vraag gaat stijgen dan zullen we lekker achterover moeten leunen en eerst onze rug spekken voordat we de prouctie verhogen.

 • kalkar

  Produktie zal zeer zeker toenemen, want er wordt al enige jaren goed verdiend in de fokkerij in tegenstelling tot de mesterij. Alle fokkers staan al enige jaren vol op het gaspedaal. De omgekeerde wereld dus en daarom komt het nooit meer goed met de mesterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.