Varkenshouderij

Achtergrond 1394 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs stijgt niet voor Pasen

Normaal gesproken trekt de afzet van varkensvlees vlak voor Pasen aan. Dit jaar is dat alleen het geval voor de hoeveelheid. De opbrengst valt nog tegen. Consumenten zijn nog steeds terughoudend met hun uitgaven, zodat varkensvlees niet meer oplevert.

Het Duitse aanbod van vleesvarkens is gemiddeld. De Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houdt haar varkensprijs vrijdag zodoende onveranderd op €1,68 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw. De Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord maken geen eigen 'hausprijzen' bekend en volgen de Vereingungsprijs zodoende.

Laatste reacties

  • kantoor3

    Als het de FNV lukt om AH op de knieen te krijgen, moeten wij hier aan een voorbeeld nemen.

  • gertke

    Iets klopt er niet in dit verhaal.

  • John*

    voor dit geld kunnen ze de varkens goed zat kwijt. let op de toeslagen!

Of registreer je om te kunnen reageren.