Varkenshouderij

Achtergrond

Afzet losse koppels biggen moeizaam

De afzet van losse koppels biggen loopt moeizaam. Binnen- en buitenlandse vleesvarkenshouders willen met moeite dezelfde prijzen voor de dieren betalen als vorige week.

Zij leveren volgende week minder vleesvarkens af door Pasen. Dan missen de slachterijen een werkdag. Voor export leveren kleine koppels biggen rond 56 euro per stuk franco exportplaats op. Grote koppels Piëtrains leveren voor het buitenland rond 60 euro per stuk op.

Binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders loopt de afzet van biggen gewoon door. De laatstgenoemden hopen op hogere opbrengsten van hun slachtrijpe dieren over 4 maanden. De DPP-notering blijft deze week gelijk op 49 euro per stuk. Dat is 3 euro meer dan een jaar geleden. Bovendien zijn de toeslagen toch weer opgelopen, ondanks allerlei inwisselingen en correcties begin dit jaar. Niet iedere vleesvarkenshouder is daarvan gecharmeerd. De afzet van varkensvlees voor Pasen viel tegen. Dat geeft geen goed gevoel.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.