Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Spaanse vraag stuwt biggenprijs

Door een goede vraag van Spaanse vleesvarkenshouders naar Nederlandse biggen gaat de DPP-prijs voor die dieren deze week met €0,50 omhoog naar €49,00 per stuk.

In Spanje is een grote behoefte aan Nederlandse biggen. Vleesvarkenshouders in dat land leggen de dieren rond deze tijd traditioneel op om de toeristen in de zomer van varkensvlees land te voorzien. In het Spaanse Zamora steeg de biggennotering woensdag dan ook met 3 euro naar 57 euro per stuk.

In alle andere Europese landen vragen vleesvarkenshouders zich wel af hoe zij financieel uitkomen met de huidige in hun ogen veel te hoge biggenprijzen. Zij tonen daar steeds meer weerstand tegen, omdat het met de afzet van varkensvlees nog niet zo goed loopt. Dat zou rond deze tijd moeten verbeteren, maar dat gebeurt niet. In tegendeel: Duitse slachterijen dreigen met een prijsverlaging van 5 cent voor komende vrijdag. De stemming op de varkensmarkt moet echt verbeteren om de biggenprijs in de benen te houden.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • fjam

    Och Derk maak je maar geen zorgen over biggen prijs in de benen blijft,zolang die fraude coup van NVV en consorten gaande is rijdt die biggen prijs al lang een eigen weg.maar komt nog wel eens een botsing! en dan is het janken,sorry no murcy dan .

  • fjam

    vergat er nog bij te vertellen dat die goeie jonge ondernemers met zoveel verstand het misschien.wel. kunnen blijven ophoesten hihi.

  • John*

    voermarkt, biggenmarkt, varkensmarkt, mestmarkt, energiemarkt... Wie nu kan voeren voor dagprijzen heeft niet te klagen over de opbrengst van vleesvarkens en kosten van biggen. waar de factuur van de voerleverancier met 0,50 cent per 100 kg stijgt.. is de prijs van tarwe met 4 euro de 100 kg gezakt de afgelopen weken.. toch even een verschil van 11,50 per varken. i.p.v. afgeven op je fokker kijk ook even je voerleveranvier goed aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.