Varkenshouderij

Achtergrond 2012 x bekeken 8 reacties

Duitse Vereinigungsprijs varkens 3 cent omlaag

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugermeinschaften für Vieh und Fleisch verlaagt haar varkensprijs met 3 cent naar €1,68 per kg geslacht-gewicht. Zij denkt dat het krappe aanbod van vleesvarkens tot hogere opbrengsten voor vleesvarkens zal leiden. Dat komt echter niet uit, omdat het Duitse vleesbedrijf Tönnies zich daar hevig tegen verzet.

Vion Nord en Danish Crown volgden de Tönnies-notering maar wat graag. De afzet van varkensvlees viel volgens hen tegen, waardoor een verhoging van de varkensprijs absoluut niet aan de orde was. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot. Bovendien zouden consumenten met het koude weer meer varkensvlees moeten eten. Dat is niet het geval. Daarom moet de Verenigung haar prijsverhoging van vorige week weer terugdraaien naar €1,68 per kilo.

Laatste reacties

 • Gebr.hendrikx

  Wat is het nu toch ineens rustig met de reacties!

 • Snel

  mensen zijn murw gemaakt

 • kalkar

  Wat valt er te zeggen dan?

 • kalkar

  Dat het klote is? Dat is het al 6 jaar. Gewoon door doen, van de zomer worden ze 2 euro!

 • zeugenstal

  jaja , ga toch melken

 • fjam

  van de zomer 2 euro?????,jaha en als je dat niet wilt geloven dan buts ik je wel met iets anders op,dat je wel MOET geloven lol..

 • Gebr.hendrikx

  Er valt heel veel te zeggen maar niet op deze openbare site met allemaal anonieme reacties waarvan meeste niet serieus te nemen zijn.
  Verder serieus overleg heeft overigens geen enkele zin zolang varkenshouders en slachterijen niet samenwerken en elkaar geen goeie boterham gunnen.
  Het grote probleem zit hem bij de machtige supermarktorganisaties die de markt domineren en het feit dat NL voor 65% afhankelijk is van export van het geproduceerde varkensvlees.
  Ik zal het wel helemaal mis hebben,ben ook maar een varkensboertje!

 • kenner

  fjarm , ben je al begonnen met t'bouwen van je varkensstal ? Zal nodig zijn hoor , na wat ik vernomen heb

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.