Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Van Rooi verhoogt varkensprijs meer dan Vion

Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs deze week met 6 cent naar €1,71 per kilo. Daarmee volgt het bedrijf de mutatie van de Duitse slachterijen. Compaxo, Hilckmann en Vion gaan niet mee met de prijsstijging in Duitsland en bij Van Rooi Meat. Zij houden hun stijging beperkt tot 2 cent per kilo.

Het Duitse aanbod van vleesvarkens was afgelopen vrijdag nog krap met zo'n 93 procent van de normale aanvoer. In Nederland lag dat percentage bij sommige slachterijen al op 110 procent. Inmiddels is de Duitse aanvoer ook gestegen. Varkensvlees levert deze week bovendien maximaal 2 cent per kilo meer op dan vorige week. Duitse slachterijen verlagen hun prijzen daarom komende vrijdag naar verwachting weer met minimaal 4 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • kantoor3

  Van Rooi heeft tenminste ballen

 • krulsaart

  Als V maandag gewoon +6 had gedaan, hadden Hilckmann en Compaxo netjes gevolgd met +6.

 • drikhend

  Beste kantoor3 V Rooi is rijk geworden van het weggeven ? Er staat niet bij wat hij of zijn handelaren aan toeslag betalen . Dat kan minder zijn dan een week eerder ? Verschillen zijn niet zichtbaar in notering . Maar als je echt prijzen wil vergelijken zul je meer informatie moeten hebben . Er is geen een slachter die vrijwillig een of meerdere centen extra betaald . Bij die aantallen die deze lui slachten is elke cent extra al snel 8000 tot 10000€ per dag extra kosten . Dus geloof niet aan fabeltjes . Want als dat zo was stonden boeren en handelaren in rijen bij hem voor de poort om te mogen leveren . De ander zullen hun toeslagen aanpassen naar boven of v Rooi heeft zijn toeslag verlaagd . De handelaren die elders leveren zijn niet gek . En ons kent ons . En de varkenshouders die elders leveren zien dit ook . En zien op hun afrekening het verschil in toeslag bijbetaald . Anders een hartig woordje met je handelaar spreken .

 • boerkebrabant

  van rooi verlaagd de toeslagen niet, die is er bij gebaad om de prijs er strak op te houden. vion probeerd constant de prijs te drukken, en geeft de mondige klanten al weken enkele centen extra na.
  kijk, dat ze het verzieken voor hun eigen klanten vind ik al erg, maar die kiezen er zelf voor om aan die club te leveren. maar dat ze het voor mij ook verzieken vind ik zeer zorgelijk. we worden telkens of door tonnies of door vion genaaid, beste mensen, ben maar blij dat van rooi er is. anders hadden we dit jaar nogal wat minder gehad voor onze varkens. toen ze valselijk beschuldigd waren door Zembla gaven ze aan dat ze geen rechtzaak aan gingen spanen, ze konden hun energie beter steken in dingen die ze wel goed konden, nou ik ben benieuwd wat dat dan is?

 • teus2031

  bij van rooi leveren en snel rijk worden succes

 • drikhend

  Beste Boerkebrabant kan best zijn dat van Rooi zijn toeslagen niet verlaagd . maar je geeft het zelf al aan dat Vion de mondige klanten bij betaald . Wat denk je dat de varkenshouders en handelaren doen bij de andere slachterijen als deze het prijs verschil niet bijbetalen . En een handelaar al zeker want anders zal hij snel uit gedaan zijn als hij niet vecht voor geld van de boer . Weg geven kan altijd nog . Maar neem maar aan dat v Rooi geen cent meer betaald als nodig is . En dat v Rooi er is is een heel goede zaak . Maar als er geen vraag naar vlees is en weinig of geen vraag naar varkens voor export is de invloed van v Rooi op de prijs bar klein . En nogmaals van Rooi is rijk geworden van het weggeven .Zoals ik al eerder aangaf in#3 Bij deze aantallen varkens die hun slachten is elke cent meer of minder 8000 tot 10000€ per dag meer of minder inkomen . Als ja dan over meerdere centen praat per kg verschil . Bv 4 cent zou dit per dag op kunnen lopen tot 40000€ of 200000€ per week . Zulk bedrag geeft niemand vrijwillig weg . En dat heel zembla gebeuren is de consument al lang vergeten .En een rechtszaak zou alleen maar meer negatief op vertrouwen gewerkt hebben omdat de media de zaak dan steeds maar onder de aandacht van de consument gebracht had . Door te zwijgen is snelst vergeten en schade op omzet het minste en uiteindelijk beter voor de opbrengstprijs van de varkens . Dus ook uw belang .

 • massy

  Gewoon vrijdags allmaal der prijs bekend maken voor de volgende week dan heb je ballen.Dan kun je als varkenshouder zelf beslissen of je leverd of niet.

 • boerkebrabant

  dirkhend, omdat vion bijbetaald maakt het voor de mondige leverancier niet veel uit, maar je moet er de prijs goed op zetten om ook de vleesinkopers te laten merken dat de varkens duurder worden, en niet zoals nu van rooi het op woensdag laten zeggen en daarna corrrigeren. wat Zembla betreft, ze hadden die antie varkensclub hard de mond moeten snoeren en de schade die geleden is volledig laten betalen, dan hadden ze het in het vervolg wel een achter hun oren gekrabt om zulke onzin uit te kramen,
  nu denken ze dat ze alles kunnen zeggen en je kunt er op wachten tot het volgende weer komt.

 • drikhend

  Beste Boerkebrabant Een vleeskoper trekt zich weinig van de varkensprijs aan als hij voldoende aanbod heeft zal hij zo weinig mogelijk betalen . Als veel vraag naar vlees is en aanbod van varkens is niet groot bij de slachterijen zullen deze meer moeten betalen voor de varkens anders gaan er veel meer weg voor de export .Maar maak je eigen niet gek er zijn nog varkens genoeg om de vlees prijs te drukken . En aan die anti varkens mensen moet je geen aandacht besteden . Want dat willen ze juist om grote publiek mee te krijgen . Geen aandacht is geen reclame voor hen . En Beste Mts de Laat . Daar heeft u gelijk in . Maar dan graag ook de toeslagen en kwantum toeslag of korting(KLEINE KOPPELS) erbij Zodat de netto prijs voor de boer zichtbaar wordt .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.