Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Van Rooi draait prijsstijging terug

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat draait de forse stijging met 6 cent van vorige week deze woensdag weer terug. Zijn varkensprijs komt daarmee weer op €1,65 per kilo.

Vion hield zijn verhoging vorige week beperkt tot 2 cent per kilo en houdt zijn varkensprijs deze week gelijk. Als er niets aan de toeslagen verandert, zijn varkenshouders die deze en vorige week evenveel varkens afleveren bij Vion beter af dan bij Van Rooi Meat. Compaxo en Hilckmann volgden Vion vorige week met een prijsstijging van 2 cent en halen hetzelfde bedrag er deze week weer af.

De afzetmarkt voor varkensvlees kan een prijsstijging dus nog niet aan. Dat is gebruikelijk in december. Het is de vraag of de varkensprijzen de laatste twee weken van het jaar op peil kunnen blijven. Veelal zakken ze dan iets, omdat de vleesverwerkende industrie zijn poorten sluit en supermarkten dat gat dan niet op kunnen vullen met een stijgende vraag. Consumenten eten in december meestal minder vlees.

Prognose: de prijs daalt.

Laatste reacties

  • tewe

    Als je deze week en vorige week evenveel varkens bij van Rooi had geleverd als bij Vion ,ben je vorige week bij van Rooi 4 cent beter af en deze week bij Vion 2 cent beter af.Dus als er aan de toeslagen niets verandert ben bij van Rooi beter af

  • teus2031

    van rooi beseft nu pas als je een ander wil jagen moet je zelf hardt lopen

Of registreer je om te kunnen reageren.