Varkenshouderij

Achtergrond 1774 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs klapt in elkaar

Rheda Wiedenbrück - Nadat Duitse slachterijen hun varkensprijzen vorige week vrijdag al met 6 cent per kilo verlaagden, komt daar deze week nog eenzelfde prijsval overheen. Daarmee komen de noteringen van Tönnies, Vion en de Vereinigung op €1,60 per kilo. Dat is 8 cent per kilo minder dan half december vorig jaar.

Het aanbod van Duitse vleesvarkens is zeer groot (115 procent van de normale aanvoer). Dat geeft Duitse varkensvleesbedrijven de mogelijkheid om hun uitbetaling fors te verlagen. Die verlaging is bovendien nog niet ten einde. Duitse handelaren verwachten volgende week vrijdag nogmaals een daling met 5 cent per kilo. Dat zou een prijsval van 17 cent per kilo in 3 weken tijd betekenen.

De afzet van varkensvlees loopt al terug met de feestdagen aan het eind van het jaar in zicht. De vleesverwerkende industrie maakt zich al op voor de traditionele sluiting gedurende 2 weken aan het eind van het jaar voor het noodzakelijke onderhoud aan de machines. Varkensvleesproducenten moeten onderdelen van het varkenskarkas bestemd voor de industrie volgende week zodoende al invriezen. Zij kunnen dat vlees niet verkopen aan supermarkten en slagers.

Laatste reacties

 • niet

  Ach ja we hebben ook al veel te veel verdiend in 2013!!! Wanneer worden we eens wakker !!! Iedereen verdient goed om ons heen en wij maar bijten op een houtje!!!

 • harm.p22

  media maakt veel kapot. volgens mij wordt het tijd voor actie, dus niet leve
  ren. waarschijnlijk is mijn timing niet goed maar ik ben er schijt ziek van
  volgend jaar kun je de beren voor minder of niet leveren dus dat voordeel?
  ook weer weg. zie hept oe of sie kriegt oe

 • producent

  Als producenten is het verlies blijkbaar nog niet groot genoeg, iedereen blijft door produceren. Varkenshouders hebben schijnbaar nog steeds niet in de gaten dat ze meer produceren dan de markt aan kan, en de slachtereijen spelen hier op in, die kopen niet meer varkens dan nodig (en geef ze is ongelijk). Zolang de slachterijen niet komen zeuren om varkens bepalen zij de prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.