Varkenshouderij

Achtergrond 1713 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs fors onderuit

Rheda Wiedenbrück - De Duitse varkensvleesbedrijven Tönnies en Vion Nord en de Duitse varkenshoudersvereniging Vereinigung der Erzeugergemienschaften für Vieh und Fleisch verlagen hun varkensprijzen vrijdag met 8 cent naar €1,52 per kilo. Dat is 16 cent per kilo minder dan een jaar geleden. De prijsdaling valt forser uit dan verwacht. Iedereen in de Duitse varkenssector rekende op een daling met 5 cent per kilo.

De forse prijsdaling is een gevolg van een zeer groot aanbod vleesvarkens voor een beperkt aantal slachtdagen. Door de kerstdagen valt een paar slachtdagen uit. Bovendien loopt de verkoop van varkensvlees slecht. Sinds eind januari vorig jaar lag de Duitse varkensprijs niet meer op zo'n laag niveau. Voor vleesvarkenshouders is de forse daling van hun opbrengsten een grote tegenvaller. Voor biggen moeten zij meer geld betalen als gevolg van een krap aanbod van de dieren..

Duitse slachterijen verwerkten vorige week nog een recordhoeveelheid vleesvarkens met 1,121 miljoen stuks. Het vorige record dateerde uit week 51 van 2009 met 1,114 miljoen stuks.

Laatste reacties

  • steenbok1

    Ik wens iedereen prettige feestdagen ondanks het leuke weekend ervoor.

  • niet

    Het is nooit leuke feestdagen de laatste jaren weer een klote jaar !!!! 2014 zal wel niet beter worden, de varkensmarkt is goed ziek!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.