Varkenshouderij

Achtergrond 664 x bekeken

DPP-biggenprijs onverwacht omhoog

De DPP-noteringscommissie verhoogt haar biggenprijs voor deze week onverwacht met 1 euro naar 36 euro per stuk. Volgens sommige handelaren loopt de afzet van biggen deze week inderdaad wat beter dan vorige week.

De meesten spreken van gelijkblijvende opbrengsten en vinden dat biggen zeker niet meer geld opbrengen. Koppels Nederlandse biggen gaan voor export naar Spanje weg voor 44 tot 46 euro per stuk franco exportplaats. Kleine koppels losse biggen zijn helemaal niet te verkopen.

Duitse vleesvarkenshouders kijken steeds kritischer naar Nederlandse biggen. Die moeten in hun ogen perfect zijn, willen zij de dieren kopen. Is dat niet het geval, dan kiezen zij liever voor Deense biggen. De export van speenbiggen ondersteunt de Nederlandse export.

Voor een verdere verhoging van de biggenprijs is het aantrekken van de opbrengst van vleesvarkens nodig. Duitse slachterijen werken daar nog niet aan mee. De opbrengst van varkensvlees staat volgens hen onder druk.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.