Varkenshouderij

Achtergrond 694 x bekeken

DPP-biggenprijs gelijk op 37 euro

De DPP-biggenprijs blijft onveranderd op 37 euro per stuk. De afzet loopt redelijk binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en varkenshouders.

Het grote probleem met de biggenafzet is de export. Buitenlandse vleesvarkenshouders vinden Nederlandse biggen te duur in verhouding tot de kwaliteit. Dat geldt vooral voor Duitse varkenshouders. Die stellen steeds meer eisen aan Nederlandse biggen, zoals het ontbreken van necrose aan de oren, een gewicht van minimaal 25 kilo en de beschikbaarheid van moedermelk gedurende minimaal 28 dagen. Aan de laatste eis kunnen Nederlandse vermeerderaars met een 4-weken-systeem niet voldoen. De Duitse exportmarkt valt daardoor gedeeltelijk weg. Tot half september gingen 2,81 miljoen Nederlandse biggen naar Duitsland volgens het Productschap Vee en Vlees. Dat is 2,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de totale Nederlandse biggenexport in die periode steeg met 1,6 procent naar 4,64 miljoen stuks.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.