Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Van Rooi verlaagt meer dan Vion

Het varkensvleesbedrijf van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 4 cent naar €1,55 per kilo geslacht gewicht. Daarmee komt de prijsdaling bij het bedrijf hoger uit dan die bij Vion.

Deze laatstgenoemde slachterij haalde afgelopen maandag 3 cent van zijn varkensnotering af. Die kwam daarmee op €1,65 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Compaxo volgt Vion met zijn prijsdaling. Bij Hilckmann zakt de varkensprijs, net als bij Van Rooi Meat, met 4 cent per kilo.

De afzet van varkensvlees loopt slecht. Het aanbod van vleesvarkens is deze week zo groot dat slachterijen al dieren doorschuiven naar volgende week. Dat bevordert de varkensprijs voor die week niet.

Door de fors dalende opbrengsten van vleesvarkens loopt de afzet van biggen ook moeizaam. Voor export naar Duitsland gaan alleen grote koppels van 600 tot 800 stuks weg. Kleinere groepen biggen zijn veel moeilijker te verkopen. Desondanks blijft de DPP-notering 44 euro.

Prognose: prijs voor vleesvarkens en biggen lager.

Laatste reacties

 • c.putten

  gelukkig kan vion nog wat tegengas geven want als de particulieren het alleen voor het zeggen hadden was het met de prijs helemaal klote.

 • info110

  zo slecht is de Vion nog niet.

 • harley

  En compaxo ook niet

 • drikhend

  Je weer natuurlijk niet wat van Rooi aan toeslag betaald in de weken die hij lager staat . Hij zal zijn handelaren ook tevreden moeten houden . Deze moeten hun klanten ook een goede prijs kunnen betalen . ze kunnen wel enkele weken iets van hun marge laten vallen door dit verschil uit eigen zak bij te betalen aan de boer .maar eens houd het op . Maar geloof maar dat de slachterijen elkaar beter kennen en veel meer van elkaar weten dan wij denken . Het is gewoon een spel om de zaak ondoorzichtig te maken . Wie niet aan de bel trekt beurt het minst .

Of registreer je om te kunnen reageren.