Varkenshouderij

Achtergrond

Grote koppels biggen te plaatsen

De handel in biggen loopt wat stroperig. Het aanbod van de dieren is weliswaar niet groot, maar de vraag ook niet.

Desondanks lopen de toeslagen op de basisprijzen wel op. De meeste vleesvarkenshouders wachten af tot de varkensprijzen gaan stijgen. Normaal gesproken zou dat volgende week moeten gebeuren met koud weer en een afnemend aanbod van vleesvarkens.

De grote prop van het aanbod van vleesvarkens is weg. Slachterijen werken op een capaciteit van 80 tot 85 procent. Desondanks loopt de afzet van varkensvlees nog niet goed. Daardoor verlaagde Vion zijn varkensprijs met 2 cent per kilo.

Alleen grote koppels biggen zijn goed te plaatsen bij grote varkenshouders. Die hebben hun stallen goed geïsoleerd en leggen daarom altijd biggen op. Degenen met minder warme stallen laten die liever even leeg staan. Anders moeten zij die verwarmen met heaters en dat kost hen te veel geld. Voor export leveren grote koppels biggen 50 euro op. De DPP-notering blijft 44 euro per stuk.

Prognose: prijs hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.