Varkenshouderij

Achtergrond 1331 x bekeken 3 reacties

Aanbod varkens nog groot genoeg

Het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens is deze week veel te groot voor het beperkte aantal slachtdagen. Daardoor schuiven slachterijen wat dieren door naar volgende week.

Voor die week hebben zij dus ook al voldoende dieren om hun slachthaken te vullen. Daarna zou de aanvoer af moeten nemen.

De afzet van varkensvlees begint weer op gang te komen door het opstarten van de vleesverwerkende industrie. De afgelopen weken hield zij haar poorten gesloten om onderhoud aan de machines te plegen. Supermarkten hebben deze week daarentegen veel minder varkensvlees nodig. Consumenten doen het even rustig aan met hun inkopen. Desondanks houden alle slachterijen hun varkensprijzen voor deze week gelijk aan die van vorige week. Vion noteert daarmee €1,68 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw.

De verkoop van varkensvlees moet verder aantrekken. De afgelopen twee weken is veel ingevroren, vanwege een tegenvallende afzet. Dat vlees komt een keer op de markt.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • kenner

  Aanbod zal zeer vlug veranderen denk ik , strenge controles groepshuisvesting , premiekortingen , dwangsommen , duur voer , varkenshouders depressief , achterstallige hoge facturen , faillissementen , jaren verlies .... , wat kan ik er nog aan toe voegen ........ stoppen is ook ondernemen , lang geen schande meer , en bedrijfsopvolging is er ook al niet meer , dus hoelang nog veel varkens ..........

 • drientje

  Stoppen is ook ondernemen, alweer zo'n nietszeggende kreet.
  Leuk begin dit jaar, op zoek naar en baan met vijf ton restfinanciering in de rugzak.
  Nog de beste wensen allemaal.

 • kalkar

  Zo is het kenner, maar het laatste wat je wil is je kinderen 7 dagen in de week laten werken voor een hongerloon. Dus mijn kinderen zullen nooit geen boer worden, dat is ten strengste verboden. Ken inmiddels genoeg vrienden, kennissen, familie die in de ww lopen. Geloof me, ze hebben het nog nooit zo best gehad, zeggen ze zelf, en vinden het allemaal dus prima zo. En de boer maar tobben.

Of registreer je om te kunnen reageren.