Varkenshouderij

Achtergrond 1610 x bekeken 3 reacties

Varkens 2 cent duurder op Duitse veiling

De stemming op de Duitse varkensmarkt is iets beter dan in de afgelopen weken. Dat was te merken aan de prijsstijging van vleesvarkens met 2 cent naar €1,97 per kilo op de Duitse varkensveiling Teleporc. Alle 1.680 aangeboden dieren gingen daar vlot van de hand.

De stijging van de varkensprijs op de Teleporc-veiling is alleen een gevolg van een uiterst krap aanbod van vleesvarkens in Duitsland. Slachterijen komen veel dieren tekort om hun slachthaken te vullen. De afzet van varkensvlees trekt nog niet hard aan. Varkensvleesbedrijven klagen daarom over de in hun ogen te lage marges op de verkoop. Vleesvarkenshouders hebben de afgelopen jaren ook weinig verdiend en willen daarin wel eens verandering zien.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

  • John*

    nog steeds te veel vlees om nee te verkopen?

  • detelg1

    Het word weer tijd voor verhoging!! En boerderij schrijft. Prognose: prijs gelijk. Prognose: prijs hoger!!!!! Derk. Er zijn er gewoon veel te weinig en de slachterij kan wel zeggen dat de afnemers het niet willen betalen maar dan moeten die het maar ergens anders gaan kopen. Ze zijn er niet meer. Ze zijn op. Lege schappen in de supermarkt dat gebeurd er als ze de varkensboeren steeds blijven onderbetalen.

  • detelg1

    En die AH gewoon een brief sturen dat ze 20% meer moeten gaan betalen vanaf vrijdag 21 september. Anders gaat de stekker eruit en halen ze het maar uit het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.