Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitse veilingprijs varkens op €1,99

Vleesvarkens brachten vandaag met €1,99 per kilo 2 cent meer op dan vorige week woensdag. De aanvoer bij Duitse slachterijen is zo klein dat zij alle 1.920 aangevoerde dieren kochten.

Toch hebben sommige inkopers twijfels of Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag verhogen. Zij krijgen de hogere inkoopprijzen voor vleesvarkens maar moeizaam terug bij supermarkten. Die blijven stunten met prijzen van varkensvlees, ondanks de niet al te florissante situatie bij varkenshouders. C1000 verkocht schouderkarbonades deze week voor 3 euro per kilo.

Duitse slachterijen zijn volgende week woensdag dicht om de dag van de eenwording te vieren. Dat vermindert hun stemming misschien om hun prijzen veel te verhogen.

Prognose: prijs hoger.

Eén reactie

  • John*

    stunten voor 3 euro,,, dat zegt genoeg over de afspraken die er gemaakt zijn tussen slachterij en retailer... en dat allemaal met de gedachtegang BBA: Boer Betaald Alles. We zullen er maar snel Boer BetaaldE Alles van gang maken. We hebben nu het keerpunt bereikt tussen overaanbod en een tekort nu wordt het tijd voor een collectief!

Of registreer je om te kunnen reageren.