Varkenshouderij

Achtergrond 3440 x bekeken 5 reacties

Duitse slachterijen willen varkensprijs verlagen

Duitse slachterijen willen hun varkensprijzen vrijdag verlagen met 3 cent per kilo. Zij zeggen dat zij verlies lijden op het verwerken van vleesvarkens.

Het aanbod van deze dieren is erg krap. Zodoende zal het de vleesbedrijven moeilijk lukken om hun varkensnoteringen te drukken. De prijs van de organisatie van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch zal haar notering daarom vanmiddag hoogstwaarschijnlijk onveranderd houden op €1,93 per kilo. Misschien komen de slachterijen met eigen basisprijzen ofwel hauspreisen.

Laatste reacties

 • joannes

  We starten de volgende fase: De verwerkers lijden nu verlies met het vullen van bestaande leverings contracten. Ze claimen loyaliteit van de producenten omdat ze denken dat die nu weer voldoende betaald worden. Ze vergeten de eerder verliezen en de hogere voerprijzen. Loyaliteit moet van 2 kanten komen en de ervaringen zijn slecht wat dat betreft. Kortom ze zullen de verkoop contracten bij de Supers moeten openbreken om weer winst te maken of de deur moeten sluiten.Vwb de boeren moeten ze niet verwachten dat die in deze tijd een stapje terug doen. Laat de Supers maar betalen en dan zullen we zien of de consument echt vlees wil eten als het iets duurder wordt. Daarbij: Politiek opgelet! De voedsel inflatie is in aantocht. En voedsel raakt iedereen direct in de portemonnaie, en de lagere lonen het meest.

 • v.d.Velden

  ah en jumbo willen 2procent korten en dat moet ergens vandaan komen

 • BoB de Bakker

  Iedereen zal in zijn kosten moeten snijden om het niet uit de hand te laten lopen!

 • Willem1977

  ik krijg wekelijks aanvragen van onbekenden of we levende varkens kunnen verkopen voor de Balkan, ze kunnen er gewoon niet aankomen. Zelf exporteren we vanuit Hongarije wekelijk naar Slowakije voor zelfde prijs als in Duitsland, hier wordt niet geklaagd dat ze er niet aan kunnen verdienen er wordt gewoon betaald naar wat de marktprijs doet!! Terwijl de consument hier veel minder verdient en deze wel elke euro/forint om moeten draaien aan het einde van de maand. Maar als er hier niet betaald wordt krijgen ze gewoon geen vlees!!! Trouwens de grote supers hier zoals Tesco, Spar en Lidle kopen ook veel onderdelen van Vion en Tönnies. Dit zijn wel lastige jongens voor de slachtwereld. Niet toegeven aan lagere prijzen.... beter nog meer exporten naar buiten de EU laat de we de supers maar een keer nee verkopen en varkensvlees weer een luxe produkt wordt.
  Volgens mij mag de grens van 2 euro per kg niet gehaald worden, omdat er dan geen grens meer is aan de stijging van varkensvlees.

 • heijden8

  big1
  men moet heel goed weten de boeren zorgen voor het eten
  blijf met je handen van de boeren af
  de voedsel inflatie komt er aan (a.h.--jumbo.--zlto.--enzovoort) men zal er vanzelf
  wel achter komen hoe het allemaal moet met de verdeling van de
  produktie van het voedsel samen werking vereist van boven naar onder
  iedereen succes
  eerst alles naar punt o dan pas wederopbouw

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.