Varkenshouderij

Achtergrond 983 x bekeken laatste update:2 aug 2012

Overige slachterijen verhogen notering met negen cent

Van Rooi, Hilckmann en Compaxo verhogen hun varkensnoteringen deze week met 9 cent en blijven op het eerste gezicht een cent achter bij Vion, dat maandag tien cent verhoogde. De genoemde slachterijen hadden vorige week echter al een cent bij de notering gedaan, op basis van de marktontwikkeling in de loop van vorige week.

De verwachting is dat het huidige niveau in ieder geval volgende week gehandhaafd blijft. Slachterijen geven aan dat ze veel moeite hebben om de huidige prijs terug te verdienen in de vleeshandel. De verhoging van deze week is dan ook vooral op basis van het krappe varkensaanbod tot stand gekomen. De Duitse varkenshouderijorganisatie ISN meldt dat het aantal slachtingen in Duitsland vorige week is uitgekomen op 898.507 stuks. Dat is 47.000 minder dan een week eerder. Ook de slachtgewichten in Duitsland vertonen een dalende tendens (min 300 gram).

De Teleporc-veiling in Duitsland kwam uit op €1,75. Dat is 4 cent hoger. Dit gebeurt nadat de veiling vorige week 6 cent hoger noteerde. Ook hier is het beeld over twee weken dus 10 cent verhoging. Een partij van 200 varkens waarvan de vraagprijs €1,78 was werd niet verkocht op deze veiling. Ook dit wijst op een gelijkblijvende prijs voor volgende week.

Prognose: gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.