Varkenshouderij

Achtergrond 871 x bekeken

KI breekt door in Uganda

De toepassing van KI in de Ugandese varkenshouderij lijkt aanstaande.

Tot nu toe wou het nog niet erg vlotten met kunstmatige inseminatie voor varkens in Uganda. De oorzaak is een gebrek aan deskundigpersoneel. Toepassing van KI lijkt nu echter in een stroomversnelling te komen. Onderzoekers van de Makerere Universiteit in Kampala hebben succes geboekt bij een varkenshouder die met toepassing van KI er in slaagde een zeug 15 biggen te laten werpen en grootbrengen. Ook op enkele andere bedrijven werden goede resultaten geboekt. Als gevolg van deze resultaten zijn nu al meer dan 30 zeugen geïnsemineerd in Kasangatie, acht in Buloba en twee in Kabanyolo. Al deze locaties liggen in de nabijheid van de universiteit.

Onderzoeker Fred Kabi van de universiteit verwacht dat deze eerste successen een opstap zijn naar de toepassing van KI in de varkenshouderij in het hele land.

Of registreer je om te kunnen reageren.