Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Duitse stijging varkensprijs onverwacht voorbij

Aan de forse stijging van de Duitse varkensprijs is woensdag een abrupt einde gekomen op de Duitse varkensveiling Teleporc. De prijs bleef met €1,95 per kilo gelijk aan die van vorige week woendag.

Afnemers van varkensvlees willen niet meer betalen dan in voorgaande weken. Toen werden zij door een krap aanbod gedwongen om iedere week fors meer geld te betalen. In de afgelopen zeven weken steeg de Teleporc-varkensprijs in totaal met 32 cent per kilo.

Directeur Marc van Rooi van de gelijknamige slachterij waarschuwde afgelopen maandag al voor een al te groot optimisme over een verdere stijging van de varkensprijs. Desondanks verhoogt hij zijn varkensprijs voor deze week nog met 6 cent naar €1,82 per kilo.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • zeugenstal

  niet duurder!!!!! tijd voor ACTIE dit kan toch niet

 • Jonas Brabant

  Voer blijft voorlopig nog flink doorstijgen, dus de varkensprijs zal mee moeten, heel simpel. De vleesinkopers denken dat we nu goud geld verdienen, dus gaan ze op de rem staan.

 • varkenshouder1

  De varkensprijs gaat mee alleen probeert men weer te remmen. Het aanbod wordt komend jaar kleiner i.p.v. van groter en ook kippevlees zal duurder worden.

 • John*

  volgende week zal blijken of ze voldoende varkens aan de haak krijgen voor 1,90 zoniets dan zie je de prijs al gedurende de week stijgen..

 • beertje

  en als ze volgende week genoeg of teveel varkens aan de haak krijgen dan zal de prijs gaan zakken. Zo kun je altijd wel een voorspelling doen.

 • joannes

  Spanje en Denemarken zijn al langer aan het stijgen! waarschijnlijk omdat daar meer bedrijven gestopt zijn ivm de groepshuisvesting en de gebrekkige financiering van banken voor overschakeling. Zij trekken EU gemiddelde prijzen omhoog. Zie: Markt ontwikkelingen Pagina 3 presentatie varkens
  http://www.pve.nl/pve?waxtrapp=elgoOsHsuOnbPTEcBlBKHA&context=gfMsHsuOnbPTEA

  Dus de prijsontwikkleing zet nog wel even door!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.