Varkenshouderij

Achtergrond 849 x bekeken

DPP-biggenprijs 2 euro hoger op 30 euro

De vraag naar biggen is goed bij vleesvarkenshouders. Zij zijn in een goede stemming door de verhoging van de varkensprijzen met 5 cent per kilo.

Daardoor leggen zij ook vlot nieuwe biggen op als hun stallen weer leeg zijn. De DPP-notering voor biggen stijgt deze week zodoende met 2 euro naar 30 euro per stuk.

Door het aanhoudend krappe aanbod van vleesvarkens hopen de varkenshouders dat de prijsstijging van hun dieren nog even aanhoudt. Aangezien het aanbod van vrije biggen erg krap is, betalen varkenshouders deze week voor deze dieren 4 euro per stuk meer dan vorige week. Voor export leveren biggen 42 tot 46 euro per stuk op, afhankelijk van de koppelgrootte en de kwaliteit. Daarmee komt de opbrengst van biggen meer in de richting van de notering van €52,92 per stuk in het landelijke biggenprijzenschema. Sinds begin juli ontvangen vermeerderaars minder voor hun biggen dan de landelijke richtprijs. In de eerste helft van dit jaar kregen zij daarentegen meer dan de richtprijs.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.