Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biggenprijs NVV en richtprijs verder uiteen

De landelijke richtprijs uit het biggenprijzenschema van de Wageningen Universiteit stijgt deze week met €3,32 naar €56,25 per stuk inclusief btw.

Deze forse prijsverhoging is een gevolg van de stijging van de Vion-varkensprijs met 7 cent naar €1,90 per kilo geslacht gewicht. De richtprijs voor biggen is gekoppeld aan de Vion-notering.

De biggennotering van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders stijgt deze week met 3 euro naar 42 euro per stuk exclusief btw. Inclusief btw komt de NVV-prijs op zo'n €44,50 per stuk. Daarmee is het prijsverschil met de richtprijs nog altijd €11,75 per stuk.  Dat verschil was in eind juni/ begin juli nog nihiel. Dat betekent dat de biggenprijs de explosie van de varkensprijs niet kan bijbenen.

Eén reactie

  • John*

    hoe ziet de gemiddelde richtprijs en de gemiddelde nvv prijs er tot nu toe uit? nvv prijs week 18 was de nvv notering 54 ex btw. dat geeft een biggenprijs van 57,24 min 1,60 kg voor de 23 kg big geeft een richtprijs van 55,64. De vleesvarkens brengen nu eindelijk het geld op wat ze op moeten brengen!

Of registreer je om te kunnen reageren.