Varkenshouderij

Achtergrond

Biggennoteringen blijven gelijk bij moeizame handel

De biggennoteringen blijven deze week op hetzelfde niveau als vorige week.

De DPP-notering staat op €26,50. Dat is drie euro meer dan een jaar geleden.

Uit de handel komen weinig opwekkende geluiden. De notering blijft in de benen omdat de varkensprijs deze week een flinke sprong maakte, wordt zo hier en daar opgemerkt. Als dat niet was gebeurd zou de notering verder zijn gezakt.

De belangrijkste oorzaak voor de huidige marktsituatie zijn natuurlijk de sterk stijgende voerkosten. Er lijkt nog geen eind in zicht te zijn voor de aanhoudende stijging van de voerprijzen. Het zorgt ervoor dat in de Oost-Europese landen er zeer terughoudend wordt opgelegd. Varkenshouders die zelf hun graan verbouwen kiezen ervoor dit graan zelf af te zetten en willen niet het risico lopen verlies te maken met de varkenshouderij.

Daar komt bovendien nog bij dat biggen die nu worden opgelegd slachtrijp zullen zijn tegen het eind van het jaar, een periode waarin meestal niet de beste varkensprijzen worden betaald.

Progose: prijs voorlopig stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.