Varkenshouderij

Achtergrond 1003 x bekeken

Biggen goed prijshoudend verkocht

De afzet van Nederlandse biggen loopt iets gemakkelijker na de forse stijging van de varkensprijzen van vorige week.

Diverse varkenshouders gaan ervan uit dat de verhoging met 10 cent per kilo van vorige week nog niet het einde betekent van de opwaartse beweging van de varkensnoteringen. Zij zijn dus positief gestemd over hun financiële positie en leggen daardoor vlot biggen op. Vooral naar grotere koppels biggen is veel vraag in Nederland en Duitsland.

De export van Nederlandse biggen naar Oost-Europa loopt wat stroever dan de binnenlandse afzet. Oost-Europese vleesvarkenshouders verkopen hun granen liever tegen hoge prijzen dan dat zij die aan hun slachtrijpe dieren opvoeren. Bovendien zijn zij minder overtuigd van een verdere prijsstijging van vleesvarkens dan hun West-Europese concurrenten.

De minder gunstige exportmogelijkheden houdt een prijsstijging van Nederlandse biggen tegen. De DPP-notering voor biggen blijft zodoende gelijk op €26,50 per stuk.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.