Varkenshouderij

Achtergrond 809 x bekeken

Vleesafzet iets beter, maar varkensprijs nog niet

De vleesafzet loopt op dit moment iets beter, maar in de varkensprijzen komt nog geen beweging. Vion noteert voor deze week 1,60 euro. Daarmee ligt de notering weliswaar 2 cent hoger dan vorige week, maar de uiteindelijke uitbetaling aan de varkenshouder is gelijk. Dat komt omdat Vion zich vorige week gedwongen zag om 2 cent toeslag te betalen op de basisnotering.

In de vleeshandel leveren met name de nekken hogere prijzen op dan een week geleden. Maar ook de andere onderdelen laten een lichte plus in de verkoopprijzen zien. Het betere weer in veel Europese landen zorgt voor meer vraag naar varkensvlees.

Bovendien is de verwachting dat het aanbod aan vleesvarkens deze week verder zal afnemen. Daaruit mag worden afgeleid dat er ook wat beweging gaat komen in de varkensprijs.

Prognose: licht stijgende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.