Varkenshouderij

Achtergrond 1274 x bekeken

Biggennoteringen 2 euro lager

De belangrijke biggennoteringen zijn deze week 2 euro omlaag gegaan. De DPP-notering staat op € 26,50. De afzet van biggen gaat moeizaam. Een belangrijke factor is de grote onzekerheid bij vleesvarkenshouders in binnen- en met name ook in het buitenland, over de voerprijsontwikkelingen.

De trend bij de grondstofprijzen is alleen maar omhoog. De prijzen van soja, mais, gerst en tarwe stijgen zo langzamerhand de pan uit. De vleesvarkensnoteringen staan daarentegen juist onder druk. Vleesvarkenshouders die nu biggen opleggen, leveren de dieren slachtrijp af in november, een periode waarin de varkensprijzen meestal dalend zijn. Dat stimuleert niet om biggen op te leggen.

De huidige vleesvarkensnotering van rond de € 1,60 is 10 tot 12 cent te laag voor vleesvarkenshouders om uit de kosten te komen. Je kunt ook stellen dat het voer 30 procent te duur is.

De verwachting is dat de bodem bij de biggennoteringen nog niet in zicht is. Er zou volgende week nog eens 1 tot 2 euro van de prijs af kunnen gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.