Varkenshouderij

Achtergrond 1319 x bekeken 3 reactieslaatste update:2 jun 2012

Verkoop varkensvlees valt tegen na Pinksteren

De afzet van varkensvlees loopt niet door na Pinksteren. Door het minder warme weer verkopen supermarkten minder pakketten voor de barbecue.

Met Pinksteren ging varkensvlees nog als warme broodjes van de hand met het mooie weer. Toen hadden varkensslachterijen hun varkensprijzen moeten verhogen. Voor volgende week zal dat niet meer gebeuren. Duitse varkensvleesbedrijven nemen vanmiddag hoogstwaarschijnlijk het voortouw met een onveranderde prijs. De afzet van vrije biggen loopt minder goed door het uitblijven van een prijsstijging van de varkens.

Laatste reacties

 • varkensboerk

  En wie heeft het geld van deze 'warme broodjes' weer in zijn zak zitten???
  De varkensboer in ieder geval niet.

 • Lin

  nee, stel je voor dat je winst mis loopt. Of de boer nog wel een boterham kan verdienen dat maakt niet uit..

 • groot7731

  Winst pakken wanneer die te pakken is! Minder leveren wanneer er veel vraag is, dat houd de prijzen hoog. Let wel op: In deze economische slechte tijden moeten we geen koperstaking onder de consument creeren. De consument wordt nu ook getroffen door allerei lastenverzwaringen. De consument kan niet weten dat de boer nu wel of geen boterham verdient.

Of registreer je om te kunnen reageren.