Varkenshouderij

Achtergrond 11 reacties

Tönnies wil varkensprijs met 8 cent verlagen

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies kondigde woensdag aan zijn varkensprijs komende vrijdag te willen verlagen met 8 cent naar €1,60 per kilo.

Dat voornemen is een forse tegenvaller voor varkenshouders. Zij hopen dat Duitse slachterijen hun prijzen met 4 cent verhogen naar €1,72 per kilo tot het niveau van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. Daar ziet het niet naar uit. Op de Duitse veiling Teleporc daalde de varkensprijs woensdag met 4 cent naar €1,68 per kilo. Dat is geen best voorteken.

De varkensslachterijen Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat verhoogden hun varkensprijzen woensdag nog met 2 cent per kilo. Daarmee wijken zij af van Vion, dat onveranderd noteert.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  En dat met een laag aanbod. Wie snapt het nog !!!

 • John*

  blijkbaar komen er nog steeds genoeg varkens aan de haak (of genoeg kilo's) net wat het mag zijn.

 • detelg1

  Tönnies slacht deze week bijna geen varkens. Met als gevolg dat ze een overschot voor volgende week veroorzaken. Die slachterij moest eens een keer een paar weken worden drooggelegd. Dan piepen ze wel anders. Laat eens een paar grote varkenshandelaren in Nederland en Duitsland de koppen bij elkaar gooien en alles wat normaal naar Tönnies gaat naar Polen brengen. Als hun aanvoer opdroogt dan kun je er eindelijk mee onderhandelen.

 • varkenshouder1

  Dat moet zeker gebeuren dat droogleggen. Volgende week bij Tonniës en de week erop bij een andere slachterij. Als je dat 4 weken doet gaan partijen om, let maar op !!! Een supermarkt wil geen lege schap hebben en die hebben ze binnen 2 dagen als je een slachterij drooglegt. Zo heb je degene te pakken die aan te lage prijzen het meest schuldig aan is !!! Laat de supers maar janken op dat moment.
  Mijn voorstel is volgende week geen varkens naar Tonniës, de week erop een ander.

 • John*

  misschien is het juist beter om eens flink door te leveren.. dan komt er over een paar weken een echt te tekort. Varkens kunnen wel vastgehouden worden maar dan komen ze één of twee weken later en hebben ze weer 7% meer vlees.

 • varkenshouder1

  Je hoeft ze niet vast te houden maar levert ze die week niet aan Tonniës maar elders. De week erop doe je dat bij een andere slachterij. En niemand levert nu echt door want de slachtgewichten zijn de laatste tijd overal minder geweest.
  Als wij die kant niet op durven gaan om slachterijen nee te verkopen dan zijn we overgeleverd aan de goden !!!

 • kalkar

  Als deze verlaging doorgaat is het jaar definitief kapot. Er is met vleesvarkens geen ene rooie cent te verdienen. Het wordt ieder jaar alleen maar erger.

 • varkenshouder1

  Per direct de slachtgewichten 10% omlaag en een europees zeugenquotum invoeren verhandelbaar tussen de landen onderling is de enigste manier de prijs in de hand te houden !!

 • tyg

  ga stelselmatig elke slachterij die het minst betaalt geen varkens leveren.
  houden ze prijzen gelijk dan op alfabet onhouden van aanvoer. ik zal je zeggen dit werk in onze sector ook dus waarom bij jullie varkens niet(ik zou eerst met een duitser beginnen zij hebben dat eerder in de gaten)

 • Mels

  Omdat je alle koppen in dit land met eigenwijze boeren niet dezelfde kant op krijgt.

 • beertje

  Het klaaglied is weer begonnen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.