Varkenshouderij

Achtergrond 2080 x bekeken

Tönnies beperkt zich tot prijstendens

Het Duitse varkensvleesconcern Tonnies beperkt zich iedere donderdag tot het afgeven van een prijstendens voor vleesvarkens. Die geeft aan hoe de stemming op de varkensmarkt is.

Uit eerdere berichten van Tönnies concludeerden diverse Nederlandse leveranciers van vleesvarkens dat het bedrijf op donderdag een eigen varkensprijs, de zogenoemde hauspreis, zou publiceren. Dat berust op een misverstand volgens het bedrijf.

Tönnies maakt meestal geen eigen varkensprijs bekend en volgt bijna iedere vrijdag de wekelijkse notering van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. "Soms maken we een uitzondering op die regel door zelf een eigen prijs te publiceren", legt directeur inkoop Wilhelm Jaeger uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.