Varkenshouderij

Achtergrond 1518 x bekeken

Kleine koppels biggen onverkoopbaar

De handel in biggen loopt zeer slecht.

Handelaren en exporteurs klagen steen en been over de afzetmogelijkheden van de dieren. Kleine koppels biggen van normale kwaliteit kunnen zij niet of nauwelijks plaatsen. Alleen voor de grote koppels Piëtrain-biggen is belangstelling bij vleesvarkenshouders. De dieren leveren 43 tot 45 euro per stuk op. De DPP-prijs voor biggen daalt deze week met 2 naar 33 euro per stuk.

Het vertrouwen in een forse stijging van de varkensprijs is helemaal weg bij varkenshouders. Zij hopen voor de zomermaanden op een onveranderde opbrengst. In het derde kwartaal zouden de varkensprijzen dan moeten stijgen. Supermarkten hebben een steeds grotere invloed op die prijs. Zij bepalen wat zij voor varkensvlees willen betalen. Als hen de prijs niet aanstaat, kopen zij net zo gemakkelijk varkensvlees bij andere leveranciers, die het goedkoper leveren. Bovendien leggen supermarkten ook heel gemakkelijk andere soorten dan varkensvlees in hun schappen.

Prognose: prijs lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.