Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Duitsers verlagen varkensprijs fors

Duitse slachterijen verlaagden hun varkensprijzen vrijdag met 5 cent naar €1,63 per kilo geslacht gewicht. De notering van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Viek und Fleisch daalt met 9 cent naar €1,63 per kilo.

De forse prijsdaling is een tegenvaller voor vleesvarkenshouders. Zij hoopten vorige week nog op een prijsstijging met 4 cent per kilo. Die gold alleen voor eind vorige week en dus voor een zeer beperkt aantal varkens. De meeste slachterijen wilden de dieren niet eens hebben tegen de hogere prijzen. Begin deze week kwam prijsval zodoende hard aan en vandaag zet die verder door. De afzetmogelijkheden van varkensvlees staan een prijsverhoging van vleesvarkens totaal niet toe, ondanks een klein aanbod van de dieren. Slachterijen laten hun haken liever leeg, dan dat zij verlies lijden op het vullen ervan.

Misschien kan de overeenkomst van het Deense vleesbedrijf Danish Crown met de Chinese vleesverwerker Shineway voor de levering van 20.000 ton Deens varkensvlees per jaar de Europese markt de komende maanden ontlichten. Met de zomer en de vakanties in aantocht is een kans op hogere varkensprijzen de komende twee maanden klein.

Eén reactie

  • zeugenstal

    ik had die duitsers toch wel positiever verwacht , we hebben ze afgelopen woensdag toch ook die 3 punten gegund ,,

Of registreer je om te kunnen reageren.