Varkenshouderij

Achtergrond 2451 x bekeken

Duitse slachterijen willen varkensprijs verlagen

Het gerommel met de varkensprijzen van eind vorige en begin deze week, heeft de varkenssector alleen maar negatieve effecten opgeleverd.

Duitse slachterijen verhoogden hun prijzen eind week 23 eerst met 4 cent per kg en verlaagden die vervolgens begin deze week weer met hetzelfde bedrag. Bovendien kondigde Tönnies halverwege deze week al aan dat het zijn varkensprijs met 8 cent nog eens wilde verlagen. Inkopers van supermarkten hebben handig geprofiteerd van die chaos op het varkensprijzenfront. Zij volgden de prijsverhoging niet en de prijsverlagingen wel. Verkopers van varkensvlees bij de slachterijen proberen het vlees nog wel voor gelijkblijvende prijzen te verkopen. Als de Duitse slachterijen hun prijzen vanmiddag inderdaad met een paar centen verlagen, klapt de opbrengst van varkensvlees gegarandeerd in elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.