Varkenshouderij

Achtergrond 601 x bekeken

Vion-notering blijft onverwacht ongewijzigd

Vion handhaaft deze week zijn varkensnotering op € 1,68.

Dat is tegen de verwachting in. Vorige week verlaagden Van Rooi, Compaxo en Hilckmann hun noteringen met 2 cent, terwijl Vion niet wijzigde. De beursprijs ging vrijdagavond ook met 1 cent omlaag. Vion blijft echter Duitsland volgen, waar de noteringen ook gelijk bleven.
Dit gebeurt echter niet uit weelde. De vleesafzet loopt slecht. Het bedrijf verwacht van een verlaging met 1 cent niets. Voor de forse correctie die eigenlijk nodig is geldt hetzelfde, maar dan zou het bedrijf bovendien te veel uit de pas lopen met Duitsland. De hoop op de korte termijn is gevestigd op de grote festiviteiten van deze zomer.
u    Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.