Varkenshouderij

Achtergrond 978 x bekeken

Vion kan Duitse concurrent met prijs niet bijbenen

Vion kan de Duitse concurrentie met zijn varkensprijs in het geheel niet meer bijbenen. Het bedrijf verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 7 cent naar € 1,61 per kilo geslacht-gewicht inclusief btw.

Duitse slachterijen hielden hun prijsverlaging afgelopen vrijdag beperkt tot 5 cent naar € 1,63 per kilo exclusief btw. Inclusief 6 procent btw komen de Duitse varkensprijzen uit op bijna € 1,73 per kilo. Daarmee is het verschil tussen de Nederlandse Vion-prijs en de Duitse noteringen opgelopen naar bijna 12 cent per kilo.
Vion geeft tegenvallende opbrengsten van varkensvlees als reden voor de forse prijsverlaging in Nederland en ziet daarvoor voorlopig geen verbetering.
Prognose: prijs daalt

Of registreer je om te kunnen reageren.